Noise Reduction ramen

 

In het kader van aankomende nieuwe regelgeving  zullen voor een deel van de binnenvaartschepen binnenkort beglazing en of ramen vervangen dienen te worden. Nieuwe normen aangaande geluidsisolatie en lichtdoorlaat voor het stuurhuis vereisen een nieuwer type beglazing/ramen, waardoor uw schip voor de komende jaren weer aan de regelgeving voldoet.

 

In 2015 zullen wijzigingen worden doorgevoerd in de regels “ROSR”.
Nieuwe geluidsnormen voor verblijven kunnen voor veel binnenvaartschepen een uitdaging vormen.

 

Onze geluidwerende ramenserie kan een deel aan de oplossing  bijdragen.
In 2009 heeft RAFA ramen (RAFA NR (Noise Reduction)) geïntroduceerd met speciale geluidwerende beglazing. Ten opzichte van ‘standaard’ geïsoleerde beglazing kan hiermee het waargenomen buitengeluid met meer dan de helft afnemen. Het comfort in de woning wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd. In de afgelopen 5 jaar zijn NR-ramen reeds op een groot aantal schepen geplaatst en zeer enthousiast ontvangen.

 

Bijkomend voordeel is de hoge isolerende waarde van de ramen in combinatie met de inbraakwerendheid. Door zowel de binnen- als de buitenruit zowel gelaagd als gehard uit te voeren biedt dit type beglazing een extra bescherming tegen inbraak. Bovendien blijft het glaspakket bij breuk in stand, waardoor er geen gat ontstaat, er geen glas in de woning komt te liggen!

 

 

 home

 binnenvaart

 noise reduction ramen

 reparatie / renovatie

 thermische onderbreking